Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post
Przemek Saracen
(Saracen)
Wiking
Bez obrazy dla redakcji, ale to pachnie przeredagowaniem wypowiedzi z forów dyskusyjnych. Proponuję, np. coś takiego: www.przemosaracen.pl/norweskie-historie-wyjazd/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowa)
Początkujący
Ano, pozwolilem sobie zerknac na link Gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
bor11
(bor11)
Początkujący
Redakcja MN napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Kim są Polacy w Norwegii?

Jestem SOBĄ, jestem POLAKIEM(!) I takim pozostanę. Natomiast w Norwegii pracuję i płacę podatki-uczciwie(!) Postępuję zgodnie z norweskim prawem. To jest moja lojalność wobec Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aa aa
(barnabar)
Wiking
Cytat z artykulu: – Mój syn przyszedł ostatnio ze szkoły – mówi Paulina, mama dwunastoletniego Piotrka. - Z szelmowską miną zaczął recytować wiersz, od którego słów zaczęło mi się robić ciepło na sercu. Do czasu. Wiersz ten brzmiał mniej więcej tak: „Kto Ty jesteś? Polak mały? Jaki znak Twój? Orzeł biały. Gdzie Ty mieszkasz? Na obczyźnie. W jakim kraju? W Skandynawii. Czym Twa ziemia? Mą Ojczyzną. Czym zdobyta? Pracą żyzną. Czy ją kochasz? Kocham szczerze. A w co wierzysz? W pieniądz wierzę.” Popłakałam się. I to bynajmniej nie z dumy nad kreatywnością mojego dziecka i jego kolegów – załamuje ręce Paulina.

JAK MOZNA PO CZYMS TAKIM PLAKAC???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(sztuczny)
Wiking
Świadomość dziecka na temat wyjazdu chyba jednak kreują rodzice a nie nauczyciel. Więc jeśli dziecko układa taki wierszyk to wydaje mi się, że się nasłuchało w domu o pieniądzach i tak dalej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Zgadzam się z twoim poglądem , tak trzymać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok